Tuesday, January 18, 2011

Frankrig, Tyskland Pressure Portugal til Take Sag; nr. Offentlig i Belgien for 210 dage; private gæld placeringer i Portugal, er Kina Ridder Rød Frelseren?

Portugal er i søgelyset du jour i den suveræne gældskrise. Belgien er ikke langt bagefter. På lørdag Reuters har Tyskland og Frankrig ønsker Portugal til at acceptere støtte, citerer Der Spiegel.

Tyskland og Frankrig ønsker Portugal til at acceptere en international bailout snarest muligt for at forhindre sin gæld krise spreder sig til andre lande, rapporterede tyske magasin Der Spiegel på lørdag.

Uden at citere sine kilder, siger bladet regeringseksperter fra både europæiske sværvægtere var bekymrede Lissabon vil snart ikke være i stand til at finansiere sin gæld til rimelige priser, efter at låneomkostninger steget i slutningen af sidste år.

Berlin og Paris ønsker også lande i euroområdet til offentligt at forpligte sig til at gøre hvad det tager at beskytte blok's fælles valuta, herunder topping up en 750 milliarder euro (968 milliarder dollar) redning fonden, hvis det er nødvendigt.